• Bevlogen enthousiast
  • denken en doen!
Jerry Blekkenhorst #JerryCan
15 maart 2019

Van A naar B in Overijssel

  • — Deel dit bericht

Het is de vierde keer dat ik over de N35 rijd deze week en ik sta wederom stil vanwege de avondspits. Zodra er weer beweging komt in de dicht geslibde weg, blijf ik 60 km/h rijden want ik heb geen enkele mogelijkheid om de vrachtwagen voor mij te passeren.

Ik ben van nature een optimist, maar deze keer zucht ik, ben ik lichtelijk geïrriteerd en denk ik aan de vele klachten die ik hoor over deze weg. Ik ben dan ook niet de enige die de noodzaak inziet van een betere infrastructuur in Overijssel. Iedere keer verbaas ik mij weer over het feit dat men sneller in Utrecht is vanaf Zwolle, dan van Zwolle naar Enschede – wat de helft aan afstand is. Niet alleen wat betreft de N35, maar ook de aansluiting op de A1, de Noordelijke provincies en het openbaar vervoer.

En deze noodzaak wordt alleen maar urgenter als we de voorspellingen over het toenemende toerisme moeten geloven: die stijgt in Overijssel met 40 procent in 2030. Kortom, 10 miljoen (!) extra bezoekers per jaar in Nederland.

Het is dan ook één van de punten die hoog op mijn prioriteitenlijst voor het MKB-actieprogramma. Want als we Overijssel leefbaarder willen maken, plezieriger willen wonen én werken, dan is een goede infrastructuur een ontzettend belangrijke factor die zo snel mogelijk aangepakt moet worden. Voor ondernemers, werkenden, studenten en andere bewoners van Overijssel.

Psst. Nog maar drie dagen te gaan voor er gestemd mag worden. Wilt u met mij zorgen voor een beter Overijssel? Stem dan nummer 6 van het CDA!  want #JerryCan 😉