• Bevlogen enthousiast
  • denken en doen!
Jerry Blekkenhorst #JerryCan
14 maart 2019

In de media: “Met positiviteit kun je veel bereiken”

  • — Deel dit bericht

Mister Zandstuve Jerry Blekkenhorst op weg naar Provinciale Staten ”Met positiviteit kan je veel bereiken.”

Jerry Blekkenhorst uit Den Ham is kandidaat voor de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart. De ondernemer uit Den Ham gaat vol voor de campagne. Eén van zijn campagne filmpjes haalde zelfs de uitzending van Jinek. Toch blijft de Hammer ondernemer nuchter onder alle hectiek: “Politiek gaat steeds minder om de inhoud en toch denk ik dat ik juist daar een positieve bijdrage aan kan leveren. Met mijn positieve benadering, wil ik samen met ondernemers en de andere Statenleden de komende vier jaar een bijdrage leveren aan het geluk van de mensen in Overijssel en in Twenterand in het bijzonder.” Maak kennis met Jerry Blekkenhorst

Wie is Jerry Blekkenhorst?
Ik ben geboren en getogen in Twenterand. Ik ben 34 jaar en ik heb de Hogere Hotelschool in Den Haag gedaan. Ik heb nog een tijdje in de media gewerkt in Amsterdam. Toen mijn vader ziek werd in 2009, werd ik door mijn ouders gevraagd om terug te komen naar Twenterand en te helpen in de Zandstuve. Dat deed en doe ik nog altijd met veel plezier. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik vind skiën fantastisch en houd ervan om samen te zijn met familie en vrienden.” Zodra Jerry vertelt over zijn vier kleine nichtjes begint hij te stralen. “Als ik samen ben met mijn familie kan ik daar intens van genieten. Dan ben ik gelukkig. Dat doet me ook realiseren dat juist dit de momenten zijn die er echt toe doen.”

Wat is jouw connectie met Twenterand?
“Ik kom uit een Twenterandse ondernemersfamilie. Mijn opa en oma waren uitbater van een camping, mijn vader en moeder waren daar uitbater van de kantine. Toen de Zandstuve vrijkwam is hij daar naartoe verhuisd. Hoewel ik zelf een tijdje in Amsterdam heb gewoond, miste ik Den Ham altijd. Ik kwam vaak in weekenden terug naar Twente. Toen mijn vader ziek werd en ik terug ging, heb ik geen moment getwijfeld:  hier hoor ik thuis. Ik ben erg maatschappelijk betrokken en ondersteun met de Zandstuve verschillende sportclubs in de gemeente. Dat doe ik omdat ik de gemeenschapszin die in de verenigingen tot uiting komt voor onze kernen belangrijk vind. Daarnaast ben ik ook voorzitter van het Haring Gilde in Twenterand. Het geld dat we ophalen met onze haringparty gaat altijd naar Twenterandse goede doelen. Je kunt mij met recht een echte Hammenaar noemen.

Jij bent toch van de Zandstuve? Vertel daar eens wat meer over?
“De Zandstuve is familiebedrijf en samen met mijn moeder ik ben nu de eigenaar. Mijn ouders zijn het begonnen en ik heb het overgenomen toen mijn vader in 2011 overleed. We organiseren feesten en bijeenkomsten vooral voor particulieren, maar ook bedrijven weten ons steeds meer te vinden. Onze filosofie is: “Mooie momenten zijn voor altijd”. Elke keer weer probeer ik samen met mijn fantastische team weer een herinnering voor altijd te creëren voor onze gasten. Dat doen we door onze gastvrijheid en goed te luisteren.”

En die JerryCan? Wat is dat nou precies?
Ik ben een positief ingesteld mens en ik wilde een positieve campagne boodschap en Provinciale Staten dichtbij mensen brengen. “Yes We Can” van Obama vond ik altijd een geweldige uitstraling hebben. Al brainstormend met mijn campagneteam kwam: “JerryCan” en die leidde weer tot de ideeënbus. Ik ben ervan overtuigd dat mensen zelf heel goed weten wat ze willen en hoe dingen beter of anders kunnen. Als je uitgaat van het positieve sta je ook open voor de ideeën van anderen. Samen kunnen we Overijssel, het ondernemersklimaat en de toeristische sector verbeteren. Dat kan ik niet alleen. Ik kan als Statenlid goed luisteren naar wat er leeft en die ideeën ophalen.”

Je bent redelijk nieuw in de politiek, wat is je opgevallen?
De politiek is inderdaad nieuw voor mij, ik heb nog veel te leren. Wat me wel al is opgevallen in alle gesprekken die ik heb gehad met de mensen in de provincie en ook de ‘oude rotten’ in het vak is dat politiek nooit stilstaat. Er komt heel veel bij kijken. In het politieke landschap gaat het heel vaak veel minder over de inhoud. Het gaat om de tegenstellingen. Ik wil juist een positiever geluid laten horen. Politiek is geen vies woord. Ook al gaat het lang niet altijd van een leien dakje, ik ben toch vastbesloten om het verschil te maken door de uitdagingen op een positieve manier te benaderen. Daarvoor moet ik dossierkennis op doen, met veel mensen in gesprek en draagvlak krijgen voor plannen en ideeën en ook geduld leren hebben.” Lachend: “Dat laatste wordt nog een mooie uitdaging.”

Wat hoop je de komende vier jaar te kunnen brengen als Statenlid?
Ik hoop echt dat de mensen hier in Twenterand, maar ook ondernemers en de toeristische sector zeggen: Ja, ik heb gemerkt dat Jerry Blekkenhorst in de Staten heeft gezeten. Ik wil echt een bijdrage leveren aan het verbeteren van het ondernemersklimaat. En dan niet alleen met de focus op geld verdienen, maar ook de waardering voor de plek die de Overijsselse ondernemers innemen in de samenleving. Zij zorgen dat op alle plekken in Overijssel banen zijn, dat jonge mensen worden opgeleid en dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek krijgen om weer mee te doen. Dat mag meer gewaardeerd worden. Belemmeringen die ondernemers ervaren moeten waar mogelijk weggenomen worden. En op het gebied van toerisme en recreatie staat ons nog heel wat te wachten. Alleen al het aantal mensen dat de komende jaren nodig is, is een uitdaging waar de provincie nu al op moet voorsorteren. Daar wil ik een begin mee maken”.

Wat wil je de mensen meegeven die eigenlijk nog niet goed weten wat ze moeten stemmen?
Het belangrijkste is wat mij betreft: blijf bij jezelf. Waar word jij gelukkig van? Er zijn 1001 onderwerpen waar we het eens of oneens over kunnen zijn. Het gaat erom wat voor gevoel heb je bij een partij, persoon of denkrichting. Wat vind jij belangrijk voor een betere toekomst? Hoe wil jij Overijssel doorgeven aan de volgende generatie? Ik hoop dat ik, al klinkt het misschien wat idealistisch, een klein beetje bij kan dragen aan het geluk van de mensen in Overijssel. Ga ook op zoek naar een persoon of partij waarvan jij het idee hebt dat hij of zij dat ook doet op een manier die bij jou past.”